חדר עבודה,  כל הכתבות,  כלי עבודה שימושיים,  ניהול זמן,  שיווק באמצעות תוכן,  שיווק ומכירות

להפוך את הלימון ללימונדה: כך תנצלו את הקורונה לטובת קידום העסק!

תקועים בבידוד בגלל הקורונה? מרגישים ירידה במכירות? מבאס. אבל גם הזדמנות פז של ממש מבחינה שיווקית…

גילוי נאות: את הטיפים שתקבלו כאן כתבתי במקור בהקשר של חגי תשרי ורק עבור מנויי הניוזלטר שלי (אתם עוד לא רשומים??), אבל השבוע קיבלתי מייל סופר כייפי מאחת המנויות שבעקבותיו החלטתי לעדכן ולפרסם את הטיפים האלו גם כאן. היא סיפרה לי שבעקבות מגפת הקורונה חלה ירידה גם בעסק שלה (זה לא החלק הכייפי כמובן), אבל היא נזכרה בטיפים האלו ששלחתי אז, חזרה אליהם עכשיו והחליטה לנצל את הזמן שהתפנה לה כדי ליישם אותם – מה שכמובן הוביל אותי לכאן…

למה אני חושבת שמשבר הקורונה יכול להוות הזדמנות מעולה לקידום העסק?

עבור עצמאיים ובעלי עסקים רבים מגפת הקורונה שנחתה עלינו היא צרה צרורה, אם בשל הבידוד הביתי שנכפה עליהם, אם בשל הצורך לבטל אירועים/כנסים מתוכננים, ואם בשל הלך הרוח הכללי שמדיר את הלקוחות מהמרחב הציבורי ומוריד את החשק לרכישת מותרות.

אין לי ספק שרבות עוד ידובר על ההשלכות הכלכליות של הווירוס העיקש ואי אפשר להתכחש כמובן לירידה בהכנסות שנגרמות (וייגרמו) בתקופה הזו, אבל זה שיש אולי פחות עבודה בפועל לא אומר שזו תקופה “מתה” מבחינת העסק שלכם. להפך, אני מוצאת אותה כהזדמנות פז של ממש מבחינה שיווקית ועל זה אני רוצה לדבר כאן היום.

מתי בפעם האחרונה היה לכם זמן “להרים את הראש מעל המים”?

עם כל הכבוד לחשיבות הרבה של פעולות השיווק, התוכן והמכירות (ויש כבוד) – בסוף כולנו פתחנו את העסק שלנו כדי להתפרנס וכולנו מבינים שהשיווק הוא אמצעי ולא מטרה. ולכן, בהנחה שאתם אלו שעושים את השיווק בעצמכם, תרשו לי לנחש שביומיום הלקוחות שלכם מקבלים עדיפות ראשונה (וכך צריך להיות) והשיווק נדחק קצת הצידה או קורה בין לבין.

אגב, מניסיון, גם אם יש מישהו שעושה עבורכם את השיווק, אתם עדיין צריכים להקדיש לכך זמן, כך שזה רלוונטי גם לכם… בדיוק בגלל זה ובשביל זה, “תקופת הקורונה” היא הזדמנות פז מבורכת!

זו תקופה שבה השקט התעשייתי המאולץ מאפשר לנו לעצור רגע את המרוץ ולהשקיע ב-Back Office של העסק: לבדוק, לשפר, לתקן, לתכנן ולחשוב (עם יד על הלב – מתי בפעם האחרונה לא עשיתם כלום חוץ מלחשוב תוך כדי בהייה?!). אל תקלו בזה ראש! הפעולות שתעשו עכשיו יתרמו משמעותית גם לשיווק שלכם היום וגם לשיווק שלכם במהלך השנה.

4 הצעות לפעולות בק-אופיס שתוכלו (ושכדאי לכם) לעשות בשקט ובריכוז בתקופת הקורונה:

(תמונה: rawpixel מ- Pixabay )

שנייה לפני שאתחיל חשוב לי להדגיש שיש כמובן מיליון דברים שאפשר לעשות, אבל התמקדתי בדברים הפשוטים והבסיסיים יחסית, שמצד אחד הם לרוב אינם מקבלים תשומת לב מיוחדת ומצד שני, שתוכלו לעשות לבד. אם אתם רוצים לעשות “סדר פסח” של ממש בכל מה שקשור לשיווק שלכם – כדאי לכם לשקול את תהליך הייעוץ השיווקי הממוקד שלי. מוכנים?

1. עברו על התכנים באתר שלכם

לא משנה כמה זמן האתר שלכם באוויר וכמה תכנים יש בו, נצלו את הזמן כדי לעבור עליהם. כן, גם (ואולי בעיקר) על הישנים שבהם. כשאתם עושים זאת שימו לב לכמה דברים:

1. קראו את הטקסטים בעמודים הראשיים ואת המאמרים;
2. ודאו שאין בהם “טעויות טכניות” כמו טעויות הגהה שפספסתם, או איזו תקלה בתמונות;
3. בדקו אם יש לכם באתר כתבות שהמידע בהן כבר אינו רלוונטי (למשל: “אירועים בשנת 2014”) ואם ישנן כאלו – רכזו אותן ברשימה;
4. בדקו שהמידע עליכם ועל השירותים שלכם עדיין רלוונטי. כך לדוגמה: האם עדיין יש לכם שלוש שנות ניסיון או שמאז צברתם עוד כמה? האם יש שירותים שאתם כבר לא מציעים ומנגד, שירותים נוספים שלא הוספתם לאתר? וכדומה.

מה עכשיו?

שלב ראשון: טפלו בתקלות “הטכניות” ובעדכונים הקטנים. אני כמובן ממליצה לעשות זאת ישר, תוך כדי המעבר על התוכן.
שלב שני: עברו לרשימת ה”כתבות לעדכון” שהכנתם (ראו סעיף 3) ובדקו מה מהן שווה לעדכן ומה כבר לא רלוונטי בכלל וכדאי לשקול להעביר לטיוטה. כך למשל שווה לעדכן כתבות על אירועים או על דברים שמתרחשים כל שנה, ולהוריד כתבות על דברים שהיו בעבר ואינם עוד (למשל המלצות על אתרים/מוצרים שכבר לא קיימים בשוק).
שלב שלישי: זה השלב לתכנן קדימה לתוכנית אסטרטגיית תוכן. הכינו לכם רשימה (אני אוהבת להשתמש במחברת ועט, כמו פעם) של רעיונות לכתבות חדשות בנושאים שרלוונטיים לתחום העיסוק שלכם וטרם כתבתם עליהם, על מידע חדש שתרצו לספק לקוראים שלכם, או על כל דבר אחר שעולה על דעתכם.
שלב רביעי: סדרו את הנושאים החדשים לפי סדר כרונולוגי כלשהו (חישבו מתי המידע יהיה הכי רלוונטי לקורא) והכינו לכם לו”ז שנתי מסודר של עבודת התוכן.

נ.ב: זה נכון גם לגבי עמוד הפייסבוק שלכם וכל יתר הנכסים הדיגיטליים שיש לכם.

2. שפרו קצת את ה-SEO (קידום אורגני בגוגל) שלכם

אתם לא חייבים להיות אנשי SEO מדופלמים כדי לשפר קצת את הנראות שלכם בגוגל ובמנועי החיפוש האחרים. בעבר כתבתי על חמשת הכללים הבסיסיים של הקידום האורגני בגוגל (הנה כאן), כך שכדאי לכם לעבור על זה ולבדוק את עצמכם גם בהקשר הזה.

זו גם ההזדמנות לעבור שוב על הכותרות שלכם ולוודא שהן אטרקטיביות מספיק (הנה 11 כללים לבחירת כותרת מוצלחת)…

3. הקדישו זמן למחקר ופיתוח

עסק שמצליח לאורך זמן הוא עסק שכל הזמן מתפתח ו”מותח” את עצמו. אני לא מתכוונת רק למהלכים נוזעים ודרמטיים, אלא דווקא לדברים קטנים שעושים הבדל גדול. מה למשל?

  • תוכלו ללמוד ולהתנסות בכלי עבודה חדש (אני למשל גיליתי לאחרונה את CANVA ומצאתי שזה פשוט יעיל בטירוף);
  • תוכלו לבחון לעומק את הצרכים של הקהל שלכם, את השאלות שמעניינות אותו ברשתות החברתיות (לאו דווקא בעמוד העסקי שלכם);
  • תוכלו לחשוב על עוד מוצרים/שירותים נלווים – קראו כאן על רעיונות לשיווק בתקופת האולימפיאדה (בהנחה שהיא תתקיים כמתוכנן);
  • תוכלו לבדוק ספקים חדשים או לבצע הערכה של הספקים הנוכחיים;
  • ובכלל, תוכלו לנקות שולחן, להרים קצת את הראש מעל למים ולהסתכל אל האופק. מניסיון, לא תאמינו כמה רעיונות מעולים יצמחו לכם מזה.

4. בחרו אתגר שיווקי אחד חדש לתקופה הקרובה

לסיום, אתן לכם את ההמלצה שאני נותנת לעצמי וללקוחות שלי בכל פעם מחדש: תאתגרו את עצמכם. זה אולי נשמע כמו איזה משפט מספר השראה, אבל זה לא. מחקרים מוכיחים שכשאתם לומדים/עושים משהו שלא עשיתם, אופן החשיבה שלכם מתרחב והמוח שלכם יוצר יותר קשרים אסוציאטיביים, מה שכמובן יסייע לכם גם ביתר הדברים.

אבל (אתם כבר יודעים שתמיד יש אבל)… אל תתפזרו. אני יודעת שעולם השיווק מתפתח בקצב מטורף ושבכל יום יש משהו חדש שהוא “ממש חובה לכל עסק”. נו, אז מה?!

תזכרו שהקצב כל כך מהיר שאין שום סיכוי להדביק אותו ושמרוב עצים באמת לא רואים את היער. אז אל תרגישו לא בנוח שאתם לא לומדים ומיישמים את הכל ואל תרגישו צורך לעשות משהו רק כי “כולם אומרים שזה הדבר הכי חשוב היום”. בחרו לכם אתגר אחד חדש בכל פעם, תעבירו את כל השאר ל-Mute ותמקדו רק בו את הפוקוס.

מקווה שההמלצות האלו תרמו לכם ויותר מאשמח לשמוע מה דעתכם (עליהן ובכלל)… וכרגיל – אם אתם לא בטוחים, מתלבטים, רוצים להתייעץ, או צריכים עזרה בכל מה שקשור לאסטרטגיית השיווק ולתוכן שלכם – אל תהססו לפנות אליי 😉

דילוג לתוכן