השראה,  חדר עבודה,  כל הכתבות,  שיווק ומכירות

היכון, הכן, צא… 9 רעיונות לשיווק נכון (וחוקי) בתקופת האולימפיאדה

בעוד קצת פחות משנה, ב-24 ביולי 2020, תיפתח ברעש גדול אולימפיאדת טוקיו (יייששש) שללא ספק תספק לנו גם הפעם אינספור רגעים מרגשים ומסעירים ותרתק אליה מיליוני אנשים בכל רחבי העולם, עד שתחתם בטקס חגיגי ב-9 באוגוסט.

איך זה קשור לשיווק?

חוץ מהעובדה שאני גרופית אולימפיאדות חסרת תקנה וכבר מצפה בקוצר רוח ליולי 2020, אני כידוע לכם גם חסידה גדולה של “ניצול אקטואלי לטובת שיווק”. אני מאמינה ששיווק נכון לא רק שלא יכול ולא צריך להיות תלוש ממה שקורה במציאות, אלא צריך לרכוב עליה ולהשתמש בשיח הציבורי כדי להגדיל את החשיפה, לחזק את ערכי המותג וכמובן להגדיל את המכירות.

בעבר הקדשתי כאן כתבה שלמה על איך לנצל את הבחירות לטובת שיווק (עוד לפני שיצאנו לסבב בחירות ב’, כן?) וזה בדיוק הרעיון – לזהות את האירועים הגדולים שכולם ידברו עליהם ופשוט להיות שם בצורה חכמה ומקורית. ואם הבחירות לראשות ממשלת ישראל הם “סיבה למסיבה” (שיווקית כמובן), אז אירוע בינלאומי בסדר גודל חסר תקדים כמו האולימפיאדה הוא לכל הפחות קרנבל של ממש.

העניין הציבורי העצום שיש תמיד סביב משחקי האולימפיאדה שמתקיימים בכל ארבע שנים הוא קרקע פורייה לשיווק מקורי ואפקטיבי גם לעסקים קטנים שאינם נותנים חסות, אבל (תמיד יש אבל)  לפני שאתם רצים לחשוב על דרכים לחבר את האולימפיאדה לאסטרטגיית השיווק שלכם, חשוב מאוד שתדעו שחלים חוקים נוקשים מאוד לגבי זכויות היוצרים של כל מה שקשור לסמלים ולביטויים שקשורים לאולימפיאדה והעונשים על הפרת הכללים האלו יכולים לנוע בין קנסות בסכומי עתק למאסר בפועל.

תמונה: Ryan McGuire, Pixabay

מה אסור לעשות?!

כאמור, חל איסור מפורש וברור מאוד לעשות שימוש מכל סוג שהוא באחד מהנכסים שמוגדרים כקניין רוחני של האולימפיאדה, אלא אם קיבלתם לכך אישור מפורש מהוועד האולימפי – אישור שניתן לספונסרים, הרשויות המארחות, עיתונאים, הוועדים האולימפיים של כל המדינות וגופים נוספים שקיבלו אישור מיוחד.

ה"נכסים האולימפיים" המובהקים שבהם אסור להשתמש:

  • כל סוגי הלוגואים שקשורים למשחקים האולימפיים ולמשחקים הפרה־אולימפיים – הלוגו של חמשת המטבעות, הלוגו של אולימפיאדת טוקיו 2020, הלוגו של האולימפיאדות הקודמות וכו’.
  • כל סוגי הסמלים והמוצרים – דגלים, מדליות, לפידים, קמעות, ציורים, סמלים וכו’.
  • כל סוגי הסלוגנים – הסלוגן הראשי “מהר יותר, גבוה יותר, חזק יותר”, הסלוגנים של כל אחת מהאולימפיאדות בעבר ובעתיד, ההמנון וכדומה.
  • כל סוגי הביטויים שמכילים את ההטיות השונות של המילה אולימפיאדה – כן כן… לא אולימפיאדה, לא אולימפי ואפילו לא מדליה אולימפית.
  • תמונות וסרטונים – אלו שמופצים ע”י הוועד האולימפי הבינלאומי ו/או הוועד האולימפי של המדינה שבה תתקיים האולימפיאדה (במקרה הזה – יפן). כך גם לגבי סרטונים של תחרויות או מתוך שידורים של אולימפיאדות קודמות.

שימו לב! האיסור חל גם על הנגזרות של הנכסים האולימפיים, לרבות שימוש בגרפיקות או בסמלים דומים.

הנה קישור ישיר לפירוט המלא של כל האיסורים, כולל דוגמאות להמחשה

דוגמה לסמלים שבהם אסור להשתמש בשום אופן!

איך אתם בכל זאת יכולים "לנצל" את האולימפיאדה לטובת השיווק שלכם בלי לעבור על החוקים? טוב ששאלתם.

כל המגבלות והחוקים אולי נשמעים מרתיעים, אבל היי… יש המון דרכים שבאמצעותם תוכלו “לרכוב שיווקית” על גב האולימפיאדה בלי לעבור על החוקים, אז אל תתנו לזה לעצור אתכם. חוץ מזה שבשביל זה אני כאן לא?

תמונה: Fathromi Ramdlon, Pixabay

טיפ מספר 1: תתרכזו בערכים

אני מאוד אוהבת את הפתגם שלפיו “אם הדלת סגורה, תיכנסי דרך החלון”, וזהו בדיוק הבסיס לאסטרטגיית השיווק שלכם סביב האולימפיאדה – אם אתם לא יכולים להשתמש בסמלים המוכרים, לכו מסביב ותשתמשו באסוציאציות ובערכים.

האולימפיאדה היא הרבה מעבר לעוד עונה של תחרויות ספורט. היא סמל. סמל לנחישות, להישגיות, לכוח רצון, למצוינות, לפטריוטיות, לכך שהכל יכול לקרות וכלום לא “מכור מראש”, ואולי מעל הכל האולימפיאדה היא סמל של שוויון בין בני אדם – כולם מתחילים מאותו קו זינוק, מסיימים בדיוק באותה נקודה והטוב ביותר מנצח ללא קשר למקום שממנו הוא בא, לצבע העור שלו, לדעה הפוליטית שלו ואפילו לא למצב הכלכלי שלו.

איך ליישם את זה בפועל? קחו את הערכים והאסוציאציות השונות שהאולימפיאדה מעוררת בכם, ותקשרו בינם לבין המותג שלכם. מי שעשו את זה הכי טוב בעיניי היו פרוקטר אנד גמבל (P&G) שבאולימפיאדת ריו 2016 יצאו עם הקמפיין האלמותי והמרגש עד דמעות “Thank You, Mom”.

אז נכון, פרוקטר אנד גמבל נתנו חסות ולכן יכלו להשתמש בסמלי האולימפיאדה, אבל יש גם לא מעט דוגמאות לפרסומות ששודרו בתקופת האולימפיאדה ועשו שימוש הומוריסטי ומעולה בהקשר האקטואלי והאסוציאטיבי בלי להזכיר את האולימפיאדה באופן מפורש.

הבנתם את הרעיון, נכון? פשוט קחו דף, תרשמו את כל האסוציאציות שעולות לכם בראש כשאתם חושבים על האולימפיאדה ואז תחשבו על דרך לקשר את המותג שלכם לאחת מהן. אפשר גם ליותר, אבל לדעתי כדאי להתמקד… אל תשכחו ליצור השתאג עם אותו המסר שילווה את כל הפרסומים שלכם.

טיפ מספר 2: צרו תחרויות משלכם

אנשים מאוד אוהבים פעילות אינטראקטיבית בכלל וחידות בפרט, אז למה שלא תשתמשו ביצר התחרותי של האולימפיאדה גם בהקשר הזה?

לפני כמה זמן פרסמתי כאן כתבה שלמה על האפקט החיובי של הפעילויות האינטראקטיביות על ההמרות והמכירות. כל הנתונים בכתבה הזו מבוססים על מחקרים, אבל יש בה סעיף אחד שרלוונטי לכאן מאוד: סעיף החידונים (החלק הראשון) שמוכיח שאנשים נוטים לשתף יותר משחקים ופעילויות אינטראקטיביות שמעניקות להם ציון. מממ מזכיר לכם משהו? הרי אין דבר שמזוהה יותר עם תחרות, ציונים ומדליות מאשר האולימפיאדה.

איך ליישם את זה בפועל? צרו חידונים שונים והעניקו מדליות לעונים נכונה. כך למשל תוכלו להגדיר שמענה נכון על 10 מתוך 10 השאלות מזכה במדליית זהב, מענה נכון על 7 שאלות מעניק מדליית כסף, מענה נכון על 5 שאלות מעניק מדליית ארד וכך הלאה.

אגב, תוכן החידון פחות קריטי ואתם יכולים ליצור חידון באיזה נושא שבא לכם, בין אם הוא קשור ישירות/בעקיפין לתחום העיסוק שלכם ובין אם הוא נועד רק לצורך באזז (עוד על סוג החידונים והמלצות – תוכלו לקרוא כאן). לא משנה באיזה סוג של חידון תבחרו ובאיזה נושא – תמיד תוכלו לשלב את המותג שלכם בפנים.

הנה דוגמה אחת מיני רבות: חידון בסגנון “איזה סוג של ספורטאים אתם?” יכול להתאים כמעט לכל תחום – מחנות בגדים דרך מאמני כושר ועד מסעדות. כל מה שאתם צריכים לעשות זה למצוא, מתוך המוצרים/השירותים שלכם את אלו שיש להם ממשק כלשהו עם ספורט ולשלב אותם בשאלות.

טיפ מספר 3: סקרים וניחושים

בהמשך ישיר לחידונים תוכלו ליצור אינסוף סקרים וניחושים שקשורים לאולימפיאדה בדרך זו או אחרת: “מיהו הספורטאי הטוב ביותר בכל הזמנים?”; “איזו מדינה תזכה בהכי הרבה מדליות זהב?”; “איזה ענף יותר מפתיע – ריצה או ג’ודו?”; ועוד ועוד.

טיפ מספר 4: לכו על הפטריוטיות

לא משנה כמה חילוקי דעות יהיו כאן, ברגע שמישהו משלנו עולה לתחרות – כולנו איתו. מבחינתכם הסולידריות והפטריוטיות הזו יכולה להוות כלי שיווקי מעולה.

איך ליישם את זה בפועל? כאן זה מאוד תלוי בסוג העסק שלכם, אבל כולם יכולים. פאבים ובתי קפה למשל יכולים להכין כוסות חד פעמיות בצבעי דגלי המדינות ולהציע לכל אחד לבחור את הכוס לפי המדינה שבה הוא תומך; אם יש לכם משרד או קליניקה תוכלו להניח בכניסה סיכות דש או שוקולדים עם דגל ישראל לצד כיתוב בסגנון “בהצלחה למשלחת שלנו”; אם יש לכם חנות אינטרנטית תוכלו להציע X אחוזי הנחה על כל זכיה של ספורטאי שלנו; וכו’.

לפני אולימפיאדת החורף בריו למשל, מותג השוקולד הרשי (Hershey’s) השיק חטיפי שוקולד “מוזהבים” עשויים קרמל ובייגלה עם התווית “Taste the Gold”. במקרה הזה הרשי נתנה חסות למשלחת האמריקנית והשתמשה בזה כדי לעודד את המדליסטים האמריקניים שזכו במדליות זהב. החברה יצאה בקמפיין ברשתות החברתיות שהודיע על כך שבכל פעם שספורטאי אמריקאי יזכה בזהב החברה תעלה פוסט “מוזהב” ותחלק שוברים לקבלת החטיף החדש ל-10,000 הראשונים שיגיבו עליו. מיותר לציין את האפקט האדיר שהיה לזה – גם חשיפה של הטעם החדש, גם כמות שיתופים בלתי נתפסת, גם אינסוף תגובות לפוסט, גם אינסוף תיוגים של “Taste the Gold” וגם שיתופים עצמאיים של אנשים שהצטלמו עם החטיף ותייגו את המסר.

זה רעיון פשוט מעולה שאתם יכולים לשאוב ממנו השראה גם אם אתם לא נותני חסות, במסגרת החוקים כמובן.

טיפ מספר 5: מסיבות צפייה

אנשים אוהבים לצפות בתחרויות יחד. זה עובד מעולה בכל מונדיאל, זה עבד מעולה באירוויזיון וזה יעבוד מעולה גם באולימפיאדה. חשבו על דרך שבה אתם יכולים להשתלב בטרנד הזה.

איך ליישם את זה בפועל? אם יש לכם עסק פיזי, בעיקר עסק פנאי (מסעדה, בריכה, פאב וכו’) תוכלו כמובן לארגן מסיבת צפייה כזו בעצמכם – באופן קבוע, במועדי התחרויות הגדולות, או כשספורטאי ישראלי מתחרה.

הנה לינק ללו”ז של התחרויות.

אם אין לכם מקום פיזי תוכלו לתת חסות על המקום שמארח את מסיבת הצפייה, להציע מבצעים סביב התחרויות החשובות, או לפתוח שידור חי בפייסבוק ולשדר ב”לייב”.

צילום: René Schindler, Pixabay

טיפ מספר 6: תתמקדו בטוקיו

השנה האולימפיאדה תתקיים כאמור בטוקיו, יפן וזה לכשעצמו הזדמנות שיווקית מעולה: אם אתם עוסקים בתחום התיירות תוכלו לתת סקירה תיירותית של העיר; אם יש לכם עסק מזון תוכלו להציע ספיישל מנות יפניות; אם יש לכם עסק של אופנה תוכלו להציע מהדורה מוגבלת של פריטים בהשראה יפנית או עם כיתוב ביפנית (שימו לב לא לעבור על החוקים); וכדומה.

התמונה באדיבות הנהלת המשחקים האולימפיים בטוקיו

טיפ מספר 7: שתפו תוכן של נותני חסות מורשים

אתם אמנם לא יכולים ליצור תוכן או פרסומות שמכילות מילים או תמונות מסוימות שקשורות לאולימפיאדה, אבל אתם בהחלט יכולים לשתף תוכן כזה שנוצר על ידי נותני חסות מאושרים. שיתוף תכנים במדיה החברתית, במיוחד כשמדובר באירוע אקטואלי מרכזי, מושך את תשומת הלב של הגולשים אל העסק שלכם.

על פי אתר Mention, שמתמחה בסטטיסטיקות במדיה החברתית – המותג קוקה קולה הוזכר 72,934 פעמים כספונסר של משחקי ריו, רק באמצעות שיתופי תוכן שקשור לאולימפיאדה. אחריו בפער ניכר סמסונג עם 26,527 אזכורים באמצעות שיתופים, ובמקום השלישי מקדונלדס עם 21,260 אזכורים באמצעות שיתופים.

שילוב של משפט קצר שמביע תמיכה או אפילו בסגנון “וואו, זה מדהים!” מעל הפוסט שאותו אתם משתפים, זה בדיוק מסוג הדברים שגורמים לקהל שלכם להגיב. המעורבות של הגולשים על הפוסטים האלו (ששותפו כאמור מטעם המותג שלכם) תגדיל לכם משמעותית את החשיפה וכפועל יוצא מכך את הלידים ו/או המכירות.

טיפ מספר 8: תעודדו ספורטאים ישראלים

יש לנו ספורטאים מעולים שעובדים מאוד מאוד קשה כדי להגיע לאולימפיאדה, אז תעודדו אותם גם במסגרת האסטרטגיה השיווקיות שלכם. נכון, גם כאן חשוב להיזהר עם כל ענייני זכויות היוצרים אבל זה אפשרי.

אתם יכולים למשל ליצור קשר עם הצוות של אחד מהספורטאים שמתחבר ביותר לערכי המותג שלכם, לבקש ממנו סרטונים ו/או תמונות מתחרויות עבר שאינן קשורות לאולימפיאדה ולהשתמש בחומרים האלו כדי לאחל לו בהצלחה או כדי לחזק את ערכי המותג שלכם.

לפני אולימפיאדת החורף בריו לדוגמה, חברת GoPro העלו למדיות החברתיות סרטונים של ספורטאים אולימפיים כמו הסנובורדר האמריקני ג’יימי אנדרסון (Jamie Anderson). אתם יכולים לראות בעצמכם שלמרות ש-GoPro לא התייחסה כלל לאולימפיאדה, שום דבר לא באמת מקדם את המוצר שלהם יותר מאשר לחוות גלישת סנובורד מעיניו של מדליסט זהב אולימפי. ביל מק’קולו (Bill McCullough), המפיק הבכיר של תכני הספורט של GoPro, הצהיר כי “המשחקים האולימפיים מהווים לא רק הזדמנות ענקית להגיע לקהל רחב יותר, מגוון ועולמי יותר, אלא גם לגלות ולהעביר את אותם סיפורים אפיזודיים שאנחנו מחפשים”.

טיפ מספר 9: תשתמשו בטכנולוגיה

אם יש משהו שמאפיין מאוד את הספורט התחרותי בכלל ואת המשחקים האולימפיים בפרט, הרי שזוהי הקדמה הטכנולוגית. חברות אופנה (בעיקר כאלו שמייצרות בגדי ספורט) משיקות בגדים עם מיטב החידושים הטכנולוגיים; חברות של נעלי ספורט משקיעות מיליארדים בפיתוח נעלים עם טכנולוגיות שימקצעו עוד יותר את הנעליים שלהן; מצלמות; שעונים; טלפונים סלולריים; ואפילו טכנולוגיות ענן – כולם רוצים להוכיח שהטכנולוגיה שלהם היא הטובה ביותר ומהו ההקשר הטוב ביותר לעשות זאת אם לא באולימפיאדה?!

נתתי לכם קודם את הדוגמה לקמפיין (המעולה) של GoPro אבל הם ממש לא היחידים. ראלף לורן למשל עיצב את התלבושות של נבחרת ארה”ב לטקס הפתיחה והסגירה של אולימפיאדת החורף, ו”ניצל” את השקת הקו האולימפי לקידום טכנולוגיית החימום החדשנית שלהם.

אפל חילקה 15 אייפדים מוזהבים ויותר מתריסר שעונים של אפל לצוות ההדרכה והתמיכה של נבחרת המזחלות האמריקאית לאולימפיאדת החורף. לכל המכשירים הורדה אפליקציה שפותחה במיוחד, שאפשרה להם לשמור קטעי וידיאו מרובים של האימונים, לצפות בהם בהילוך איטי, להשוות את הביצועים של המזחלות שלהם לביצועים של משלחות אחרות ועוד.

הצוותים השתמשו באייפדים ובשעונים לתיעוד האימונים, ובאחד מהראיונות אף הצהיר מאמן הקבוצה מייק קוהן (Mike Kohn), עד כמה האייפד וה-Apple Watchs שיפרו את האימונים שלהם.

המהלך הזה, על אף שהוא לא היה “פרסום המוני” קידם את אפל על ידי הצוות האולימפי בלי לעבור על הכללים, ומיתג אותה בדיוק כמו שהיא רצתה – טכנולוגיה של אלופים.

איך אתם יכולים ליישם את זה? גם אם אין לכם מוצר טכנולוגי או תקציבי ענק, אתם יכולים לנצל את “הפוקוס הטכנולוגי” בתקופת האולימפיאדה. אתם יכולים למשל ליצור גיפים חמודים של המותג שלכם שקשורים לרוח הספורטיבית או לערכים אחרים (ראו טיפ מספר 1); אתם יכולים ליצור מדבקות מגניבות לווטסאפ עם הלוגו/התמונה שלכם וכיתובים רלוונטיים כמו “בהצלחה”, “רוץ על זה”, “אנחנו מאחורייך” וכדומה; אתם יכולים לפרשן בלייב את התחרויות (ראו טיפ מספר 5); או כל מה שעולה בדעתכם.

שני טיפים עקיפים לסיום

אם הגעתם עד כאן סימן שאהבתם את מה שקראתם (יייההה) ושאתם רוצים לשווק את עצמכם נכון בהקשר האולימפי. מבחינתי זה אומר שאתם מתייחסים לעסק שלכם בכבוד ולוקחים את השיווק שלכם ברצינות, ולכן תרשו לי לתת לכם עוד שני טיפים חשובים:

1. אין דבר כזה מוקדם מידי!

תמונה: frankspandl, Pixabay

השבוע שוחחתי עם מישהי שמנהלת עסק גדול מאוד על אפשרויות למהלכים שיווקיים שקשורים לאולימפיאדה. היא כמובן הבינה את הפוטנציאל (אמרתי לכם – תותחית) ואפילו העלינו כמה רעיונות ספציפיים. אבל אז היא אמרה לי את המשפט הבא: “אבל יש עוד שנה, מאוד מאוד מוקדם להתחיל עם זה!”.

אז זהו, שלא... נכון שזה קורה רק בקיץ הבא ובמדינה סוערת כמו שלנו הכל יכול לקרות עד אז, אבל אם אתם באמת רוצים לעשות את זה נכון – אל תחכו ליולי 2020 וגם לא ליוני. תתחילו עכשיו. זה ישתלם לכם בהרבה מאוד דרכים:

  • קודם כל כשאין לחץ של זמן אפשר לחשוב בצורה מסודרת יותר על הכיוונים שנכונים לכם. גם אם רק תתחילו לגלגל רעיונות בראש (וזה בטח יקרה אוטומטית אם קראתם את הכתבה הזו) הרווחתם. בעוד חודש אנחנו נכנסים לתקופת החגים שבד”כ שקטה יותר אצל רוב בעלי העסקים הקטנים – נצלו את הזמן הזה לחשוב, להעלות רעיונות, לעשות סיעורי מוחות עם המשפחה בארוחת החג, להגדיר לעצמכם תקציבים ויעדים ולשלב את כל זה בתוכנית השיווק השנתית שלכם, בין אם אתם מכינים אותה בתחילת השנה העברית ובין אם בתחילת השנה האזרחית.
  • אחרי שתגבשו לעצמכם את הכיוון, גם אם באופן כללי, תוכלו להתחיל להכין את החומרים מבעוד מועד. מניסיון, לוקח המון זמן לכתוב תכנים ולהכין חומרים שהם לא “דחופים”. כאלו אנחנו – מכבי שריפות. היערכות מוקדמת תאפשר לכם לשלב בלו”ז כל פעם משימה אחרת, כך שלא ייווצר לכם לחץ לפני הקיץ הבא (תקופה שבד”כ לחוצה יותר גם ככה) – לחץ שחלילה יגרום לכם לוותר על זה או לעשות את זה “על הדרך”. לא חבל? זו הזדמנות של פעם בארבע שנים!
  • בגלל שהבסיס לשיווק כאן הוא סביב האולימפיאדה ונתון תחת המגבלות המחמירות, ככל שתקדימו לשדר את המסרים שלכם כך הגולשים יזהו אותם יותר וכשתגיע האולימפיאדה הקישור אליכם כבר יהיה כמעט טבעי.
  • אל תשכחו את הקידום בגוגל – ככל שתקדימו לפרסם תכנים עם הערכים הרלוונטיים שקשורים לאולימפיאדה, כך “בזמן אמת” גוגל, שכבר סרק את התכנים שהעליתם, יזהה אותם כרלוונטיים ויקפיץ אתכם בדירוג. בתנאי כמובן שהתכנים שלכם איכותיים ועונים על דרישות האלגוריתם.

2. אל תשכחו לעשות לעצמכם יחסי ציבור

כן, אני חוזרת על זה שוב ושוב, כמעט בכל כתבה שלי, אבל יש לזה סיבה טובה:
כשרק התחלתי לעבוד בתחום יחסי הציבור, לפני מיליון שנה בערך, אמרה לי מי שהייתה הבוסית שלי אז את המשפט שלא יוצא לי מהראש: “עשית ולא סיפרת? לא עשית”. המשפט הזה כמובן נכון לשיווק וליחסי ציבור ולא למעשים טובים באופן כללי (בעיניי לפחות), אבל עם השנים הבנתי שהוא מאוד מאוד נכון, גם אם אני לא תמיד אוהבת את זה שהוא נכון.

למה אני מספרת לכם את זה עכשיו? כדי לוודא שאחרי שהחלטתם לאיזה כיוון אתם לוקחים את השיווק שלכם סביב האולימפיאדה ומהן הפעולות/הפעילויות שאתם מציעים לקהל – לא תשכחו להכין תיק עיתונות מסודר ולהפיץ אותו לכלי התקשורת.

כמוכם, גם כלי התקשורת השונים כבר נערכים לקראת האולימפיאדה (תאמינו לי. מידע פנימי) ואין שום גוף תקשורתי שלא ייגע בזה בצורה כזו או אחרת. כבר התאמצתם כל כך – לא תרצו להשתלב בכתבות האלה ולקבל חשיפה עצומה במדיות השונות בלי לשלם על זה כלום? בטח שתרצו!

לא ארחיב כאן על איך לעשות לעצמכם יחסי ציבור, כי רק על זה אני יכולה לכתוב טרילוגיית ספרים ואם זה מעניין אתכם – תוכלו לקרוא את הכתבות שפרסמתי בעבר בנושא הזה או פשוט לשאול אותי.

מה שכן, חשוב שגם כאן תשימו לב לזמנים – הזמן הנכון ביותר לפנות לתקשורת מאוד תלוי במה שאתם מציעים, אבל קחו בחשבון שכדי להגדיל את הסיכוי שלכם להשתלב בכמה שיותר מדיות, כדאי שהדד ליין בהקשר הזה יהיה בסביבות מאי. עם זאת, אם החלטתם להוציא ליין מיוחד או משהו שלוקח זמן להטמיע אותו – אל תחששו שמוקדם מידי בשביל לספר עליו לתקשורת. אני יודעת שאני הייתי שמחה להתחיל לקבל מידע על דברים כאלה כבר עכשיו.

הר פוג'י ביפן (התמונה באדיבות הנהלת המשחקים האולימפיים בטוקיו)

לסיכום (או: "יאללה, חפרת"),

יש עוד המון אפשרויות כמובן והטיפים והרעיונות שהבאתי כאן הם רק קצה הלפיד, אבל אני מקווה שזה נתן לכם השראה, פתח לכם את המחשבה ובעיקר גרם לכם להבין שאין שום סיבה שלא תיקחו חלק במסיבה הספורטיבית הגדולה ביותר בעולם.

דילוג לתוכן