השראה,  חדר עבודה,  כל הכתבות,  כלי עבודה שימושיים,  מחקרים: מה מניע את הלקוחות שלנו?,  שיווק באמצעות תוכן

איך יוצרים תוכן אינטראקטיבי, ויראלי וממיר?

מאת: סוזן מולר (מאמר מתורגם מאתר BuzzSumo.com)

אחת הדרכים להתבלט בעולם עמוס התוכן שבו אנחנו חיים, היא באמצעות תוכן אינטראקטיבי. אבל איך מצליחים ליצור תוכן אינטראקטיבי שיגרום לאינטראקציה ויוביל למעורבות גדולה של הגולשים? מה גורם לאנשים להשתתף בפעילות, לשתף את הפוסט ו/או להגיב עליו?

וזה לא הכל… בשנתיים האחרונות גדל מספר הפוסטים האינטראקטיביים ב-33%, אך מספר ההמרות הממוצע ירד ב-62%! אז אם כבר הצלחנו ליצור תוכן ויראלי – איך ממנפים אותו כדי ליצור המרות ו/או להגדיל את המכירות?

בכתבה הזו תמצאו 20 דוגמאות לפוסטים ולתכנים אינטראקטיביים, שהפכו לוויראליים והשיגו הרבה יותר המרות מהממוצע, בארבע קטגוריות עיקריות, לצד מסקנות וטיפים מעשיים (לחיצה על הנושא שמעניין אתכם תוביל אתכם ישירות אל הקטע):

חידונים

חידונים הם כלי מעורבות אהוב כבר לא מעט זמן, במיוחד בפייסבוק. מבין כל סוגי התוכן האינטראקטיבי, החידונים נמצאים בכל מקום – מחידוני “אבחון” פשוטים מבוססי תוצאה (איזו דמות של דיסני אתה/איזה מנהל תהיה וכו’), ועד חידוני “הערכה” (למשל חידוני טריוויה).

החידון ששותף הכי הרבה פעמים במהלך חמש השנים האחרונות אגב, זכה לקבל 5.4 מיליון אינטראקציות חברתיות, כמעט כולן מפייסבוק!

למה חידונים אהודים כל כך? סוד ההצלחה של החידונים טמון ככל הנראה בכך שהם מהירים ופשוטים יחסית להכנה, הם עוזרים לאנשים להרגיש טוב עם עצמם, והם ניתנים לשיתוף. 

הנה כמה דוגמאות לחידונים מהשנה האחרונה (2018) שגרפו מספר רב של אינטראקציות, בסגנון "כמה אתה יכול לזהות/לנחש/לדעת מתוך_X_ (ה-100%)?"

לעתים קרובות, כמו בחידון הזה שפורסם באתר Women.com, המפרסמים מייצרים חידון שמשדר את המסר שהוא “החידון הקשה ביותר אי פעם”, ולאחר מכן מקלים על הגולשים “לעבור אותו” או להצליח בו. האסטרטגיה הזו משחקת על האגו שלנו כמובן, כי מי לא רוצה לשתף את הניקוד הגבוה שקיבל במבחן הדקדוק הקשה ביותר בעולם?

החידון הזה של מרכז המחקר Pew התמודד עם אחד הנושאים החמים של השנה – פייק ניוז (חדשות מזויפות), בכך שביקש מאנשים לבדוק עד כמה הם טובים בהבחנה בין אמירות שמבוססות על עובדות לבין אמירות שמבוססות על דעה. הוא פורסם באופן מקוון ביוני 2018, ונכון לאוגוסט 2018 כבר יש לו 67.6 אלף המרות!

זוהי דוגמה מצוינת לקישור מגמה או נושא אקטואלי למשימה של הארגון, שמוכיחה את הרצון של בני האדם להיות חלק מהבעיות ה”בוערות”. הקישור שמופיע בסוף החידון ומוביל לתוצאות של מחקר מקיף יותר, הופך את החידון הזה לדוגמה מעולה לשימוש בחידונים כדי לקדם תוכן אחר.

החידון הזה שפורסם מטעם מועדון הכדורגל של ברצלונה (FCBarcelona.com), קשור גם לאירוע אקטואלי – משחק ליגת האלופות. החידון גרף 63.1 אלף אינטראקציות חברתיות!

תכונה אחת שמצאנו שהשפיע על האינטראקטיביות, הייתה המשוב המיידי על התגובות: לא רק שאנחנו יכולים לדרג את הידע הכללי שלנו באשר להיסטוריה בין הקבוצות (בארסה ופורטוגל), אלא שאנחנו יכולים להתחרות מיידית עם האוהדים של הקבוצה השנייה.

זוהי דוגמה מצוינת לחידון שמבוסס על הקשר של הגולשים עם קבוצות האינטרסים שלהם (עוד על ההשפעה הפסיכולוגית של החיבור הערכי – קראו כאן)

החידון הזה של Lark היה חלק מאסטרטגיית השיווק של השקת שעון המדידה של Fitbit. הוא פורסם במאי 2018 וגרף 52.8 אלף אינטראקציות!

חידונים רבים מאפשרים לגולשים לראות רק שאלה אחת בכל פעם, או רק לאחר שענו עליהן ואפשר לראות שהעיצוב של החידון הזה אטרקטיבי, מכיוון שהוא מאפשר לאנשים לגלול מהר ו”להציץ” לפני שהם קופצים פנימה.

היה מעט מאוד מידע בעמוד על ההצעה עצמה, אבל הוא כלל לא מעט תגובות מהפייסבוק, מה שמהווה הוכחה חברתית לכך שהחידון וההצעה היו לגיטימיים. (עוד על חשיבות ההוכחה החברתית – קראו כאן).

הגרסה הזו של חידוני “כמה אתה משכיל?” שפורסמה מטעם PBS, הייתה פופולרית מאוד השנה. החידון הזה גרף 52.1 אלף אינטראקציות!

כנראה בגלל שהפורמט הזה מציע רשימת ספרים להורדה, מה שהופך את החידון לקצת יותר “בשרני” מאחרים בקטגוריית “כמה אתה חכם?”.

דוגמה מספר 6: "מבחני IQ"

שום דיון על חידונים מרתקים לא יהיה שלם ללא דקדוק או ציון IQ! שלושת הפוסטים האינטראקטיביים המשותפים ביותר ב-12 החודשים האחרונים היו אלו שהציעו ניתוח של רמת ה-IQ. כמו שאפשר לראות, לבני האדם יש צורך גבוה לבחון את האינטליגנציה שלהם ולשתף עם החברים שלהם את התוצאות הטובות שהשיגו.

חידונים: סוד ההצלחה של women.com

האתר women.com שלט על רשימת התוכן האינטראקטיבי המשותף ביותר, והפרסומים שלו היו בעלי שיעור המעורבות הגבוה ביותר השנה:

האתר עצמו נשען על חידונים. בשנה שעברה פורסמו בו סך הכל 2,762 מאמרים – 1,402 מהם היו חידונים.

האסטרטגיה שלהם הייתה מנוגדת להרבה אתרי חידונים אחרים שבדקנו. ברוב האתרים החידונים היו חלק מתוכן רחב יותר, או שעמדו בפני עצמם במטרה למשוך תשומת לב וליצור קישורים למאמרים אחרים. ב-women.com לעומת זאת, החידונים הם סוג התוכן הראשי ואף מוצגים כקטגוריה נפרדת בתפריט הניווט העליון.

מסקנה: אם אתם רוצים להשיג תשומת לב מקסימלית לקטגוריה מסוימת – תנו לה מקום בסרגל הניווט. בנוסף, מציע האתר גם את האפשרות להירשם לקבלת חידונים חדשים. המטרה שלהם היא לתת לאנשים דרך להירגע וליהנות מהכיף של החידון.

לא היו קישורים לתוכן אחר בחידונים שבחנו – כך שנראה שהחידונים לא נועדו לקדם תוכן אחר, אלא את האתר עצמו ואת המודעות שהוצגו לצד כל חידון.

בשורה התחתונה: אם המטרה היא ויראליות, זכרו שאנשים נוטים יותר לשתף דברים שגורמים להם להיראות טוב.

מחשבונים

מעבר לחידונים, תוכן פרקטי ו/או שימושי תמיד אפקטיבי. כלים מעשיים כמו מחשבונים קצת הוזנחו על ידי משווקים רבים וחבל.

אמנם לוקח יותר זמן לפתח אותם, אבל הם יכולים ליצור רמות גבוהות של מעורבות, המרות וקישורים חשובים, ויש להם ערך בר קיימא (תוקף לזמן ארוך). באתר השיווק של האתר Hubspot למשל, הכלי לבדיקת חוזק האתר הוא אחד מהכלים הידועים ביותר.

כלי מועדף נוסף השנה הוא מחשבון “הזמן שנחסך” באתר Coschedule.com, שבא להראות את משך הזמן שיכל להיחסך בשימוש בכלי התזמון של האתר.

החידון הזה של הניו יורק טיימס שפורסם ב-17 בדצמבר 2017, שותף כבר 106.1 אלף פעמים ויש אליו 369 קישורים נכנסים!

נראה כי מחשבונים הם אולי פחות ויראליים חברתית, אך עשויים להיות כלים טובים יותר להשגת קישורים נכנסים. המספר הממוצע של הקישורים הנכנסים מחידון בשנה האחרונה היה 3.2; הממוצע למחשבון היה 6.4.

פרסום המחשבון הזה התאים לאינטרסים רבים בארה”ב. שימו לב לשיא ההופעות של המונח “מס” (ב-Google Searches) בשבוע של ה-17 בדצמבר:

המסקנה: מומלץ למנף את המגמה האקטואלית, תוך מתן תוכן בעל ערך גבוה. זכרו, אם זה טרנד – אנשים רוצים להרגיש מחוברים אליו.

למחשבון השימוש בנתונים הזה שפורסם על ידי mtnonline.com (חברת טלקום ניגרית) יש אפקט מיידיות – הוא מראה בכמה נתונים אתה צפוי להשתמש על בסיס הפעילות המקוונת שלך. המחשבון פורסם באוגוסט 2017, ושותף כבר 65.3 אלף פעמים.

מניתוח של נפח ההמרות עולה כי האינטראקציות עם המחשבון הגיעו מכל רחבי האינטרנט, לא רק מניגריה. זוהי נקודה מעניינת שמוכיחה שגם עסקים עם מיקוד גאוגרפי מצומצם, יכולים לקבל תשומת לב מרחוק באמצעות תוכן מועיל ומעניין. בנוסף, לעתים קרובות, התחרות שלהם על תשומת הלב תכלול אתרים מרחבי העולם.

מי אמר שהנדסה אזרחית לא יכולה להיות מגניבה? ומי עדיין מאמין שפייסבוק מייצרת ערך גבוה רק לתוכן B2C (תוכן שמפעיל רגש)?

המחשבון הזה, שפורסם על ידי “The Constructor” (אתר שפותח על ידי מהנדס אזרחי במטרה לרכז ולשתף מידע בתחום ההנדסה האזרחית), שותף 20.4 אלף פעמים מאז שפורסם בנובמבר 2017.

מסד הנתונים של BuzzSumo שכולל למעלה מחמישה מיליארד כתובות אתרים, מראה כי לעתים קרובות אינטראקציות בפייסבוק סוללות את הדרך אפילו לתכני B2B (מבוססי ערך) מסורתיים.

מסקנה: השיתוף בפייסבוק רלוונטי לכל סוג של שיווק.

הרשימה של החידונים המוצלחים ביותר בשנה שעברה כללה גם מחשבון קלוריות מקורי במיוחד של האתר Good-Horse.com: מחשבון שמחשב את גודל הסוס שעליו יכולים לרכוב בנוחות אנשים במשקל שונה, דרך חדשה לחשב את מסת הגוף!

האתר מציע בנוסף כמה מחשבוני סוסים אחרים:

מחשבוני האתר מראים את הערך של מענה לשאלות הקהל באופן אינטראקטיבי. כך לדוגמה חידון אחד מבטיח תשובות לשאלה “מה אני יכול לעשות עם סוס שלא ניתן לרכוב עליו?”, ואחר מתייחס למשקל שגזע מסוים יכול לשאת.

זהו שימוש חכם במידע דומה כדי לענות על שאלות שונות… ברגע שהטווח של נשיאת משקל הוגדר עבור גזע מסוים, הוא יכול בקלות לשמש גם כדי ליצור מחשבון שינתח איזה גזע מתאים למשקל שלי.

המחשבון הזה שפורסם על ידי Quartz at Work, מכמת את הערך של העבודה ה”בלתי נראית” של נשים – עבודה שלעיתים קרובות לא תוגמלה.

המחשבון הזה קיבל מספר משמעותי של קישורים חיצוניים (14) ו-16.3 אלף שיתופים, וזה לא ממש מפליא שכן, הוא לוקח נושא משותף – אי שוויון בין המינים ומנסה לכמת את הבעיה באופן חלקי.

הכלי האינטראקטיבי הזה התפרסם על ידי Earth Day Network. לאחר חישוב כמות השימוש בפלסטיק, הוזמן הקהל להתחייב.  למחשבון הזה יש עד כה יש 7.1 אלף אינטראקציות.

מה שמשך אותי כאן הוא שנראה כי המחשבון נועד לייצר רגש; אני משערת שהוא גרם לאנשים להתגאות בהפחתה המוצלחת שלהם בשימוש בפלסטיק, או להרגיש אשמה על הכישלונות שלהם.

מסקנה: צרו תגובה רגשית – CTA (יצירת התחייבות לשלם), או להירשם לקבלת עזרה, נראית רלוונטית מאוד לכל סוג של תגובה רגשית.

מחשבון די יוצא דופן שפורסם מטעם Zakat ומציע דרך לקבוע את סכום הכסף הדרוש כדי למלא חובה דתית. המחשבון הוביל לכ-9000 אינטראקציות חברתיות! בחרתי לשלב כאן את הדוגמה הזו דווקא בגלל השילוב בין גישת ההיי-טק שלה לשאלה עתיקת יומין.

מסקנה: אף פעם לא מאוחר מידי לספק מידע באופן קל ונגיש יותר לשימוש.

איך לפתח מחשבון?

אם אתם רוצים להתנסות במחשבון, זכרו שיהיה עליכם להפוך אותו לרלוונטי לקהל שלכם על ידי קבלת מענה לשאלה או מידע שהם יכולים למצוא בקלות בלעדיכם, ושממנו תוכל להפיק תועלת.

כל דבר שניתן לכמת או להעריך באמצעות מתמטיקה, הוא מועמד טוב למחשבון. נושאים כמו כסף, משקל, זמן, קלוריות הן דוגמאות ברורות.

חשוב לציין, מחשבונים לוקחים שטחים רחבים של מידע והופכים אותם לאישיים, על בסיס משתנה. אז, שאלה כמו “מהי תוחלת החיים הממוצעת של אנשים?” לא תיצור מחשבון טוב. גישה טובה יותר תהיה מחשבון הקובע תוחלת חיים המבוססת על קריטריונים כמו מין, עדה, גיל או מקום מגורים.

הגישה הטובה ביותר תאפשר לאסוף משתנים מרובים וליצור תוצאה ספציפית מאוד. במילים אחרות, המחשבון צריך לקשור משתנה שידוע לקהל למשתנה מעורפל יותר, שאותו אתם יכולים לספק.

לדוגמה, בחידון “האם שיעור המס יעלה או ירד?” ישנם מספר משתנים ידועים – כולל הכנסה. המחבר סיפק משתנה שהוא שיעור המס החדש ביחס לרמת הכנסה. התוצאה של החישוב היא סכום המס עבור המשתנה שסופק על ידי הקהל.

בחידון “איזה גזע של סוס יכול לשאת אותי?” – משתנה הקהל הידוע הוא המשקל. המשתנה שסיפק המחבר הוא המשקל שסוסים מסוימים יכולים לשאת. התוצאה של החישוב היא רשימה של סוסים שמתאימים למשקל שהוזן.

כדי להחיל את זה על הנושאים הרלוונטיים אליכם, בחנו מהן השאלות שיש לקהל שלכם שניתן לפלח על סמך נתונים משתנים. שאלו את עצמכם באיזה מידע יהיה צורך כדי לספק להם תשובה ספציפית ושימושית.

נוסחה למחשבון פשוט:

תוצאה של חישוב = (משתנה ידוע לקהל) +,-,:, או x (משתנה ידוע למחבר)

לאחר שתקבעו את התוצאה של החישוב, אתם יכולים לחשוב איך להציג את המידע. במקרים רבים, יהיה עליכם להשתמש ב-JavaScript, בפלאגין או בווידג’ט ייעודי כדי ליצור את ההדמיה.

תכנים חזותיים

אם אתם יודעים על תוכן אינטראקטיבי מעולה ואתם יכולים לעזור לקהל שלכם למצוא אותו – אתם יכולים לקבל תוצאות מצוינות!

רוצים הוכחה? בבקשה: ארבע מתוך חמשת הפוסטים עם המספר הגבוה ביותר של אינטראקציות ושיתופים, הם תיאור של תוכן אינטראקטיבי יעיל שזמין באתרים אחרים.

הקטע הזה שפורסם על ידי IFL Science! – והשיג 165.2 אלף שיתופים ו-44 קישורים נכנסים – לא בדיוק נכלל בהגרה של מפה אינטראקטיבית.

המפה מוזכרת בכותרת, הטקסט מסכם את התוכן שלה, יש קישורים למפה וצילומי מסך (ביליתי כמה דקות בעמידה עם העכבר על המפה בהמתנה שהיא “תזוז”). שימו לב להבדלים בין האינטראקציות בפוסט על המפה האינטראקטיבית ב-IFLScience ועל המפה עצמה:

מעורבות בתוכן המקורי
מעורבות בפוסט השיתוף

המסקנות כאן קצת “ריסקיות”, אבל הנה כמה אפשרויות:

  1. אנשים שיתפו את הפוסט של IFL כי הם התעניינו באינטראקציה עצמה, ולא קראו מספיק לעומק כדי להבין שהמפה האינטראקטיבית עצמה לא שם.
  2. אנשים שיתפו את הפוסט של IFL בגלל גורמים אחרים, מלבד האינטראקטיביות (חשיבות העניין למשל).

כך או כך אי אפשר להתעלם מהעובדה שעצם ההפניה של הקהל שלכם למקורות אחרים עם משאבים גדולים יותר, יכולה להיות מרתקת. זוהי המהות של אוצר תוכן!

הנה עוד דוגמה אחת להצלחה של תכני “אוצר אינטראקטיבי” מ-IFL Science: מפה אינטראקטיבית של מיקומי המים הרדיואקטיביים בארה”ב

מסקנה: הקפידו להוסיף משהו בעל ערך, תוך כדי מתן תשומת לב לתוכן אחר.

המפה הזו שפורסמה באתר San Francisco Chronicle מראה את התקדמות היקפי האש בדרום קליפורניה, יחד עם איכות האוויר.

המפה הזו שפורסמה ב-6 לדצמבר 2017, וכוללת מעקב אחר התקדמות האש במהלך חודש דצמבר, ממחישה את הכוח שיש לקישור בין מתן ערך גבוה לנושאים אקטואליים. לתוכן הזה יש 32.8 אלף מעורבויות.

המפה היפה הזו של Nat Geo משלבת הדמיה אינטראקטיבית מדהימה עם סיפור. הסיפור מתפתח ככל שגוללים את הדף, פסקה אחת בכל פעם.

מסקנה: הפכו את הנושא שלכם ליפה ויזואלית.

צירי זמן, סליידרים ווידאו 360 ועוד

הנה עוד כמה דוגמאות לתכנים אינטראקטיביים מוצלחים שהובילו למעורבות גדולה ולחשיפה מעולה:

התוכן ה”הענק” הזה של PBS מכיל חבילה שלמה של מידע לרבות ציר זמן, גיליון אלקטרוני, הסברים ותמונות. פורסם ביוני 2018, וקיבל 31.9 אלף מעורבויות ו-42 קישורים נכנסים.

חלק מהקסם של זה, יכול להיות טמון במתן מידע בפורמטים מרובים. הגיליון האלקטרוני הניתן ללחיצה מתאים לאנשים שאוהבים להשתמש בגיליונות אלקטרוניים, בעוד אינפוגרפיקות מתאימות לאלה שאינם רוצים ללחוץ.

מסקנה: הפכו את המידע לזמין לאנשים שונים, בפורמטים שונים.

הלכתם לאיבוד ביקום של Marvel? קורה לטובים ביותר.

CNN השתעשעה עם הסדר הכרונולוגי, באמצעות מדריך אינטראקטיבי מעולה לכל סרטי מארוול. עם 51 קישורים נכנסים מאז אפריל 2018, התוכן הזה “הציל” סרטים רבים שהתרחשו ביקום במשך שנים רבות.

אם אתר Women.com ניצח בתחום החידונים, אז אתר Visualcapitalist.com ללא ספק ניצח בתחום האילוסטרציות המושקעות. 

לאנימציה הזו, המתוארת כאינפוגרפיה ממומנת, יש 1.4 אלף מעורבויות חברתיות, אך במפות ובאינפוגרפיות רבות אחרות יש עוד רבבות של מעורבויות.

כאשר תיארתי איך לבנות מחשבון, הזכרתי את החשיבות של מתן משתנה שידוע למחבר. סרט ה-VR הזה שפורסם על ידי Wired מספק את אותו הדבר, כיוון שהוא מאפשר לקהל גישה לחוויה סגורה. ליצירה הזו אגב, יש 1.7 אלף מעורבויות.

גילוי נאות: צפיתי רק בדקות הראשונות.

הרעיון של להכניס את הקהל לתהליך שסגור עבורו בד”כ, הוא אחד מהתכנים בעלי העוצמה הרבה ביותר עבור משווקים. האם תוכלו להראות לקהל שלכם משהו שרק מעטים יכולים לעשות? האם הקהל שלכם מעוניין לראות את התהליך הסגור? אם התשובה היא כן – חוויית וידאו כלשהי יכולה להיות טובה ולייצר עבורכם ערך גבוה.

טיפים ליצירת תוכן אינטראקטיבי אפקטיבי:

  • הפכו את התוכן לרלוונטי באמצעות קישורו לאירועים עכשוויים.
  • “נגנו על הרגש” – גרמו לקהל לצחוק או לבכות (אל תשכחו שאתם מתחרים עם תוכן ויראלי על חתולים).
  • הפכו את התוכן ליפה.
  • תנו ערך לקהל שלכם.
  • חסכו מהקהל שלכם זמן ומאמץ – עשו את העבודה עבורם.
  • הפכו “אוצרות” לחלק מהאסטרטגיה שלכם.
  • כדי לקבל מקסימום מעורבות, עזרו לאנשים להיראות טוב.
  • אם אתם רוצים להבליט משהו, שלבו אותו בסרגל הניווט שלכם.
  • השתמשו בתוכן אינטראקטיבי כדי לסייע בהפצת מחקרים, או פוסטים אחרים.
  • גם אם אתם עסק B2B, אל תבטלו את הערך של פייסבוק.
  • ספקו מידע ישן בצורה חדשה.
  • אם יש לכם ריבוי תוכן, נסו לפנות לאנשים ביותר מדרך אחת.

לסיכום,

תוכן אינטראקטיבי יכול להיות דרך מצוינת להבליט את התוכן שלכם, במטרה לקבל שיתופים וקישורים.

עם זאת חשוב לזכור שהעולם לא צריך עוד אינפוגרפיה יפה, או חידון פשוט. תהיו יצירתיים, תהפכו את התוכן לפרקטי, מעורר השראה ויפה, או לחלופין, הפכו אותו למעשי ממש כדוגמת מחשבונים.

אני מקווה שהדוגמאות האלו יעזרו לכם ויעוררו בכם השראה.

דילוג לתוכן