בשנים האחרונות הפך המושג “תוכן שיווקי” לשכיח כל כך, עד שהוא קצת איבד מתוכנו (אירוני משהו…). רבים מבלבלים בינו לבין תוכן פרסומי או טקסט מכירתי, ובכך למעשה מפספסים לגמרי את המטרה שלו ובעיקר את היתרון המשמעותי שלו. וחבל.
מהו תוכן שיווקי?
כדי להבין מהו הייעוד של התוכן השיווקי, בלי להיכנס עכשיו להסבר המלא ולהבדלים בין סוגי התוכן השונים (מבטיחה להתייחס לכך בפירוט בהמשך), אצוטט כאן את ההגדרה של ויקיפדיה:
“תוכן שיווקי, תוכן ממומן או תוכן מקודם (בעיתונות נקרא גם כתבה פרסומית, כתבה שיווקית, כתבת תדמית) הוא תוכן המופיע באמצעי התקשורת ודומה בצורתו ובסגנונו לתוכן מערכתי, אך למעשה מהווה פרסומת בתשלום.”.
במילים אחרות: תוכן שיווקי הוא תוכן שצריך להיות כתוב בסגנון מערכתי/מגזיני ולא כמו מודעת פרסומת, ושמטרתו היא לחזק את האמינות והתדמית ולא למכור משהו בצורה ישירה. כך לדוגמה, תוכן שמספר על השירותים והיתרונות של העסק/איש המקצוע הוא לא תוכן שיווקי, לעומת תוכן שנכתב על ידי איש המקצוע ועוסק בהסבר מקצועי על נושא מסוים מתחום עיסוקו (בדומה למאמר הזה שאתם קוראים ממש עכשיו).
טיפים לכתיבה של תוכן שיווקי מוצלח
בגלל שתוכן שיווקי הוא סוג של מאמר מקצועי שפונה לקהל הרחב, הכתיבה שלו שונה מאוד מכתיבה של תוכן פרסומי או מכתיבה של תוכן אישי (בסגנון בלוג), בעיקר אם אתם כותבים אותו עבור מישהו אחר. וזה ממש לא משנה אגב כמה ניסיון יש לכם בכתיבת תוכן מסוג אחר.
תחום התוכן השיווקי הוא כמובן עולם ומלואו ויש לי אפילו הרצאה שעוסקת רק בזה, אבל צריך להתחיל ממשהו, לא ככה? אז… הפעם ריכזתי כאן עבורכם את תשע העצות הטובות ביותר שלי למי שעושה את צעדיו הראשונים בעולם התוכן השיווקי. עצות שגם מהוות בעיניי את כללי היסוד החשובים ביותר:
1. תבינו על מה אתם כותבים.
2. תתעניינו באמת (ראו סעיף מספר 1). תחשבו על עצמכם כלקוח שמחפש את המידע ותענו בטקסט על השאלות שאתם, כלקוחות, הייתם רוצים לקבל.
3. נסו להעביר את הקול האישי של איש המקצוע/הגוף שעבורו אתם כותבים.
4. כתבו כמו שאתם אוהבים לקרוא או כמו שאתם מדברים – בכל פעם שאני כותבת כתבה שיווקית אני מדמיינת שאני מסבירה את החומר לקהל בהרצאה.
5. קראו כתבות שיווקיות של אחרים. תבינו לאיזה סגנון אתם מתחברים – “מה עושה לכם את זה” ומה משעמם אתכם. קחו דוגמה ממה שאהבתם.
6. הקפידו על עברית נכונה. לא צריך לכתוב כמו אבשלום קור, אבל יש טעויות שהן (בעיניי) בלתי נסלחות וטעויות אחרות שהן בעיקר מעצבנות. אפשר לכתוב בגובה העיניים גם בעברית נכונה.
7. אם אתם לא בטוחים איך כותבים נכון מילה מסוימת – תשאלו. תבדקו בגוגל, בקבוצות בפייסבוק או באתר של האקדמיה ללשון עברית.
8. הקפידו על עריכה והגהה! כמה פעמים שצריך.
9. קראו בקול את הכתבה לפני שאתם שולחים אותה. תתפלאו כמה שיפורים אפשריים תגלו.
מקווה שעזרתי ואם יש לכם שאלות ו/או בקשות – אתם תמיד מוזמנים לכתוב לי 😉
21 Comments
온라인카지노
I want to to thank you for this very good read!!
I absolutely loved every bit of it. I have you book marked to look at new stuff you
post…
יערית טרבלסי
Thanks 🙂
slotxo
Thank you for another excellent article. The place else may anybody get that kind of info in such an ideal
method of writing? I’ve a presentation subsequent week, and I’m at
the search for such info.
יערית טרבלסי
Hi, Thanks…
If you like – you can send me an email with all of your qeustion, and I’ll be happy to help.