חדר עבודה,  כל הכתבות,  כלי עבודה שימושיים,  קורסים וכלי לימוד

איך לצלוח את הצעד הראשון בבניית אתר אינטרנט: רכישת דומיין ואחסון

לפני שבניתי את האתרים שלי (גם זה וגם אתר בלוג הלייפסטייל) כבר די “שחיתי” בעולם הוורדפרס הכה נפלא. עד אז היו לי כבר לא מעט בלוגים פעילים – חלקם בפלטפורמות גדולות כמו תפוז וסלונה וחלקם בלוגים שפתחתי לבד על הממשק הגלובלי של וורדפרס, מה שאומר שלא היה לי דומיין משלי ובטח לא אחסון.

החלק הטכני הזה של רכישת דומיין ואחסון הוא גם החלק שתמיד הלחיץ אותי ביותר, ושרק בגללו (אני יודעת את זה בדיעבד) לא בניתי לעצמי אתר שהוא לגמרי שלי. כי מה לי ולהבנה טכנית בבניית אתרים? אני יכולה לשחק קצת עם עיצוב ולהתנסות בכל מיני תוספים מגניבים שהכרתי בדרך, אבל לבנות אתר? למצוא חברת אחסון? להבין מה קורה שם ומה זה כל הקיצורים המלחיצים האלו? עד כאן!

אז נתקעתי, או אם תרצו: “הסתדרתי עם מה שיש” וזה עבד. הבלוגים שלי זכו להצלחה ולפופולאריות. אבל מי שמכיר אותי בחיים האמיתיים יודע שזה הציק לי ושבמשך שנים התלבטתי אם לשלם למישהו שיבנה לי אתר או לתפוס את עצמי, ללמוד קצת לבד ופשוט לקפוץ למים ולעשות את זה בעצמי.

וזה בדיוק מה שעשיתי בסוף (לא לפני שהבטחתי לעצמי שאני נותנת לזה ניסיון מוגבל בזמן שלאחריו, אם זה לא יעבוד לי, אפנה למישהו שיעשה את זה עבורי): חקרתי, קראתי, ראיתי מיליון סרטוני הדרכה, ניסיתי, עשיתי, התבאסתי, מחקתי, ניסיתי שוב ובתכל’ס אני עדיין מנסה ללמוד עוד ועוד, עוד קצת בכל פעם.

למען הסר ספק: הבעיה העיקרית שלי לא הייתה למצוא חברות אחסון אתרים. יש מיליונים כאלו. הבעיה שלי הייתה “הגשר” שמחבר בין רכישת האחסון לבנייה בפועל של האתר בוורדפרס. באמת. כחלק מתהליך הלמידה שלי אפילו שילמתי סתם לאחת מחברות אחסון האתרים – לא כי יש לי משהו נגדה, אלא כי אחרי שרכשתי את האחסון פשוט לא הצלחתי להבין מה השלב הבא ואיך מכאן מגיעים לאתר בוורדפרס.

ואז גיליתי את Bluehost!

הפעם הראשונה ששמעתי על בלוהוסט הייתה כשצפיתי באחד מסרטוני ההדרכה הרבים שמסבירים איך לבנות אתר וורדפרס לבד. המנחה של הסרטון המליץ על האחסון של החברה הזו וציין שאחרי רכישת האחסון יש אפשרות להתחבר לוורדפרס ישירות דרך הממשק. ככה. בלחיצת כפתור. בום! בדיוק מה שחיפשתי!

אז נכנסתי לאתר שלהם כדי לבדוק, קראתי קצת, החלטתי שאני הולכת על זה, בחרתי דומיין וחבילת אחסון, הזנתי פרטי אשראי וזהו. מכאן פשוט זרמתי עם ההוראות המאוד ברורות ואינטואיטיביות שלהם.

לשמחתי, ההבטחה קוימה. מיד אחרי שסיימתי את תהליך ההרשמה הבאמת קצר, עברתי לממשק הניהול של בלוהוסט ושם לחצתי על הכפתור והועברתי למערכת הניהול של וורדפרס, שאותה כאמור כבר הכרתי. לא יאומן! אחרי מלא שנים של חשש מפני הצעד הקטן והכה חשוב הזה – יש לי אתר משלי!

איך לרכוש אחסון ודומיין בבלוהוסט?


אני אמנם רחוקה מאוד מלהיות בנאית אתרים, או אפילו משהו שקרוב לזה. אבל בגלל שהפחד מהחלק הזה תקע אותי לכל כך הרבה זמן ובגלל שאני מכירה את התסכול שמרגישים כשמישהו אחר טוען שמשהו, בעיקר כזה שנשמע מסובך ומפחיד, הוא כל כך פשוט – החלטתי להסביר כאן בקצרה על השלבים העיקריים ועל מה שצריך לעשות בהם.

אני מקווה שזה יעזור לכם ובכל מקרה, אני מזמינה אתכם ליצור איתי קשר אם משהו לא ברור, אם יש לכם שאלה או אפילו סתם חשש. מבטיחה לנסות לעזור. ללא תשלום!

שלב 1: בחירת תוכנית האחסון

בגדול יש לבלוהוסט שלושה סוגים של תוכניות אחסון, שבכל אחת מהן יש כמה אופציות של חבילות, כך שהשלב הראשון הוא לבחור תוכנית האחסון שמתאימה לצורך שלכם: Managed WordPress, Online Stores, Shared Hosting.

שלב 2: בחירת החבילה המתאימה

אחרי שבחרתם את סוג האחסון שמתאים לאתר המיועד שלכם, תצטרכו לבחור את החבילה הספציפית שמתאימה לכם ביותר, כשההבדל בין החבילות בשלב הזה הוא בעיקר ביחס למורכבות הנדרשת של האתר ולמספר החודשים שאתם רוכשים מראש.

דוגמה לסוגי החבילות בתוכנית ה-Shared Hosting

שימו לב! כברירת מחדל, המחירים שמוצגים בטבלת החבילות הם מחירים מוזלים (מאוד!) שמוצעים למי שרוכש אחסון ל-36 חודשים (3 שנים) וכולן כוללות דומיין חינם לשנה. יש אפשרות לרכוש חבילה לזמן קצר יותר, אבל אז המחיר החודשי גבוה יותר ואם המטרה שלכם היא לבנות אתר שישמש אתכם בטווח הארוך, אז גם אין בזה ממש טעם.

שלב 3: בחירת דומיין או חיבור דומיין קיים

אחרי שבחרתם את התוכנית שמתאימה לכם תועברו לעמוד שבו תוכלו לבחור דומיין לאתר שלכם, שהוא בעצם הכתובת של האתר, או לחבר לאחסון הזה דומיין קיים (אם יש לכם כזה).

שימו לב! אם אתם לא בטוחים לגבי הדומיין שאתם רוצים או שאתם מעדיפים לסיים קודם את החלק הטכני – אתם יכולים לדלג על השלב הזה ולחזור אליו בהמשך.

גם כאן התהליך הוא די אינטואיטיבי: אם כבר יש לכם דומיין קיים, פשוט הזינו אותו במשבצת השמאלית ותמשיכו לפי ההוראות.

אם אין לכם דומיין – זה הזמן לבחור אחד: כדי לעשות זאת פשוט תזינו בריבוע השמאלי את השם שעליו חשבתם (בלי הקידומת www, רק השם עצמו), בחרו את הסיומת הרצויה לכם (לחיצה על החץ הקטן תפתח לכם את כל האפשרויות) והמערכת תודיע לכם אם הדומיין שרציתם פנוי או לא. אם הוא לא פנוי, המערכת תציע לכם שמות דומים של דומיינים שכן פנויים.

**לצורך ההמחשה הכנסתי את שם הדומיין שלי, שכבר קיים כמובן, כך שאתם יכולים לראות איך זה נראה.

שלב 4: תשלום

אחרי שתמצאו את הדומיין שאתם רוצים (או אם בחרתם לדלג כרגע על השלב הזה), תועברו לעמוד התשלום שבו תתבקשו בתחילה להזין את כל הפרטים שלכם או להתחבר באמצעות חשבון גוגל.

טיפ: במהלך השלב הזה יקפצו לכם כל מיני פרסומות עם הצעות לשדרוגים. בעיניי זה מיותר ואתם יכולים פשוט לדלג על זה.

**למעלה, בירוק, מופיע שם הדומיין שבחרתם (בשביל ההמחשה בחרתי בשם שונה מזה שיש לי)

לאחר מילוי הפרטים האישיים תגיעו לחלק היותר חשוב – החלק שבו אתם מגדירים בדיוק את החבילה שאותה אתם רוצים לרכוש. בחלק הראשון (Package Information) תופיע החבילה עם מספר החודשים שבחרתם – זה המקום שבו אתם יכולים לבחור תקופה קצרה יותר.

החלק השני (Package Extras) הוא בעצם אופציה לרכישה של כל מיני תוספות. לדעתי האישית אין בהן באמת צורך, בטח לא בשלב התחלתי ולכן חשוב שתורידו את ה”וי” הירוק (אלא אם אתם מעוניינים באחת מהתוספות).

בחלק התחתון והאחרון, תתבקשו להזין את פרטי כרטיס האשראי, לאשר את התקנון וללחוץ על כפתור ה-Submit. זהו! סיימתם!

שלב 5: ממשק הניהול של בלוהוסט

מיד כשתסיימו את תהליך התשלום, תועברו לממשק הניהול של בלוהוסט, שבו תמצאו כל מיני מדריכים (יעילים מאוד דרך אגב) וכמובן, את כל הפרטים שלכם ושל האתר.

אל דאגה! ביומיום אתם לא צריכים להתעסק כאן עם כלום וכל העבודה על האתר היא דרך ממשק הניהול של וורדפרס, שכדי לעבור אליו פשוט תלחצו על הכפתור הכחול: “Log in to WordPress”.

שלב אחרון (או ראשון, תלוי איך מסתכלים על זה): בניית האתר!

ברגע שתלחצו על הכפתור הכחול בתוך הממשק של בלוהוסט, תועברו לתוך המערכת של וורדפרס. לחצתם? מעולה! זהו. סיימתם עם החלק המעיק של רכישת הדומיין והאחסון ואתם יכולים להתחיל לבנות את האתר שלכם. בגלל שלי כבר הייתה היכרות ביסית מוקדמת עם מערכת הניהול של וורדפרס, היה לי קל יחסית להמשיך מכאן, אבל זה די פשוט גם למי שלא מכיר:

**זה כמובן על קצה המזלג (יש הוראות, טיפים ושלבים גם דרך בלוהוסט). אולי בהמשך, אם תרצו, אכתוב מדריך מפורט גם על העבודה עם וורדפרס ו/או השלבים הבסיסיים בבניית אתר.

לסיכום,

בלוהוסט התגלו כהצלחה. באמת. ולכן אני ממליצה עליהם כאן. המחיר משתלם ממש, הממשק ברור, אינטואיטיבי ונוח מאוד, ההסברים לרוב מספקים ושירות הלקוחות שלהם (בצ’אט אונליין 24/7) הוא פשוט מעולה! הם עונים בצ’יק, מסבירים מה שצריך וכל הזמן מציעים לעשות את הדברים עבורכם, כך שלי זה נותן שקט נפשי בכל מה שקשור לעניינים טכניים שאני לא מבינה בהם.

גילוי נאות: בעקבות הניסיון המאוד מוצלח שלי איתם (שעדיין נמשך), החלטתי להתחבר לתוכנית השותפים שלהם, כך שאני מקבלת מהם עמלה קטנה על כל מי שרוכש דומיין ואחסון דרך הלינק הזה. אין לזה שום קשר להמלצה עצמה ושום השפעה על המחיר שאתם משלמים, להפך, לפעמים זה מאפשר לי להציע קופונים או הנחות. אבל… חשוב לי שתדעו.

אז אני ממליצה עליהם בחום. מניסיון אישי שלי. ואם אתם לא בטוחים או רוצים לשאול אותי משהו בהקשר הזה – אתם מוזמנים ואני מבטיחה לענות בשמחה (אם אדע את התשובה ;-)).

דילוג לתוכן