השראה,  כל הכתבות

הקמפיינים שקוראים להפסקת האלימות נגד נשים

השבוע (3.11.19) שוב דווח על אישה שנרצחה ביריות אקדח, ככל הנראה ע”י בעלה. הסיבה לרצח (גם הפעם): רצונה להתגרש ממנו. כן, אנחנו תכף בשנת 2020 ונשים עדיין סובלות מאלימות ונרצחות באכזריות. ונדמה שהתופעה לא רק שוכחת, אלא אף הולכת ומחמירה.

התופעה המזעזעת של אלימות נגד נשים היא לא המצאה ישראלית כמובן ולכן החלטתי, כאות מחאה מזערית מצידי ולרגל יום המאבק הבינלאומי באלימות נגד נשים שיצוין ב-25 בנובמבר, לרכז כאן כמה דוגמאות שמצאתי לקמפיינים מכל רחבי העולם שקוראים למיגור האלימות נגד נשים:

ערב הסעודית

קמפיין בערב הסעודית נגד התעללות במשפחה
(מקור: CNN)

הקמפיין הזה פורסם על ידי קרן ‘המלך ח’אלד של ערב הסעודית’ (Arabia’s King Khalid Foundation) באפריל 2013. הקמפיין שכותרתו ‘לא עוד התעללות’, היה הקמפיין הראשון נגד התעללות בנשים שפורסם אי פעם בערב הסעודית ובעקבותיו החל תהליך לקידום חקיקה שתהפוך את ההתעללות במשפחה לעבירה פלילית.

סדרת מודעות של האו”ם שחושפת את רמת הסקסיזם נגד נשים

סדרת מודעות של האו"ם להעלאת המודעות לסקסיזם נגד נשים. Credit: Memac Ogilvy & Mather Dubai
קריאיטיב: Memac Ogilvy & Mather Dubai

סדרת המודעות הזו של האו”ם שפותחה על ידי Memac Ogilvy & Mather Dubai בשנת 2013, משתמשת בחיפושים מקוריים של גוגל כדי לחשוף את השכיחות הרווחת של סקסיזם ואפליה נגד נשים. המודעות מתבססות על חיפושים בגוגל מה-9 במרץ 2013 וחושפות סנטימנטים שליליים החל מסטראוטיפים ועד שלילת זכויות אדם באופן מוחלט.

הנה גם הסרטון שהיה חלק מהקמפיין:

קמפיין RTM ל”שמלת המריבה” של צבע הישועה בדרום אפריקה

קמפיין RTM ל"שמלת המריבה" של צבע הישועה בדרום אפריקה
The Salvation Army South Africa

זוכרים את שמלת המריבה “Meme” שגרמה לכל העולם להתווכח אם היא בצבע כחול או זהב? צבע הישועה של דרום אפריקה (The Salvation Army South Africa) ניצל את הויראליות שלה לטובת קמפיין במדיה החברתית שקורא למיגור האלימות כלפי נשים. בקמפיין, שעלה בשנת 2015, נראית אישה שוכבת על צדה, כשפניה ורגליה חבולות וחתוכות, היא לובשת גרסה של השמלה בלבן ובזהב, והכיתוב הוא: “למה כל כך קשה לראות שחור וכחול?”. “האשליה היחידה היא לחשוב שזו הייתה הבחירה שלה,” נכתב בטקסט. “אחת מכל שש נשים נפגעות מהתעללות. די לאלימות נגד נשים”.

כוכבות הוליוודיות “מוכות” כחלק מקמפיין נגד אלימות כלפי נשים

הקמפיין של האמנית AleXsandro Palombo

אחד מהקמפיינים הזכירים ביותר הוא הקמפיין שיצרה האמנית AleXsandro Palombo בשנת 2015, שבו מוצגות הכוכבות ההוליוודיות הגדולות ובהן קים קרדשיאן, מדונה, אנג’לינה ג’ולי, קנדל ג’נר, אמה ווטסון, מיילי סיירוס וגווינת ‘פאלטרו כשהן מוכות וחבולות, לצד דמויות אנימציה מפורסמות חבולות גם הן. המסר ברור: “אף אישה לא חסינה מפני אלימות במשפחה”. כן, גם ידוענים, אך “החיים יכולים להיות אגדה אם נפר את השתיקה”.

המודעה ש”מרפאת” את פניה החבולות של האישה כשהעוברים והשבים מבחינים בה

קמפיין אינטראקטיבי נגד אלימות במשפחה (סוכנות השיווק והפרסום הלונדונית WCRS)
קמפיין אינטראקטיבי נגד אלימות במשפחה (סוכנות השיווק והפרסום הלונדונית WCRS)

לקראת יום האישה הבינלאומי 2015 הציבה סוכנות השיווק והפרסום הלונדונית WCRS שלט חוצות אינטראקטיבי שנועד להעלות את המודעות למגמה ההולכת וגוברת של האלימות נגד נשים ולמשוך את תשומת הלב של העוברים והשבים על ידי שימוש בטכנולוגיית זיהוי פנים.

על שלט החוצות האינטראקטיבי מופיעות פנים חבולות של אישה, אך כאשר העוברים והשבים עוצרים כדי להביט בו, מצלמה קטנה קולטת אותם ומפעילה תהליך איטי שמדמה את “ריפוי” החבולות, שנמשך ככל שיותר אנשים מסתכלים עליה. אם אף אחד לא מסתכל על שלט החוצות התמונה נשארת ללא שינוי.

בנוסף לשינוי התמונה, קיבל כל מי שצופה בשלט הודעת סמס (באמצעות Weve – מיזם משותף של שלושת חברות הסלולר הגדולות בבריטניה) שמעודדת אותו לתרום לטובת סיוע לנשים מוכות.

קמפיין “הקולות” בתאילנד

לקמפיין הזה שיזמה ב-2015 הקרן למען נשים בתאילנד יחד עם חברת Dentsu Plus, אין סיכוי שתישארו אדישים! כדי להעלות את המודעות לעלייה במספר מקרי האלימות במשפחה, ביקשה חברת Dentsu Plus מבית הקולנוע הפופולרי ביותר בבנגקוק (Major Cineplex) להחליף את הצלילים שמושמעים בד”כ בבדיקת הקול השגרתית באולמות הקולנוע שלהם ל”קולות של קורבנות האלימות”.

הקולות שהושמעו בסטראו מכל הכיוונים המחישו לקהל את המסר שהאלימות נגד נשים נמצאת סביבם בחיים האמיתיים, ואת החשיבות של יצירת קשר עם הגורמים הרלוונטים במידה שהם שומעים צלילי אלימות שכאלה.

ככה זה נשמע:

בנימה אישית…

אני יודעת שזו טיפה בים, אבל אולי מישהו ישמע את הזעקה השקטה הזו ואולי נראה גם כאן, בישראל, הרבה יותר קמפיינים ובעיקר הרבה יותר עשייה שתפסיק את הזעזוע הזה. ובבקשה – אל תישארו אדישים!

דילוג לתוכן