השראה,  שיווק ומכירות

הלוגו הוא המלך (או במקרה הזה – המלכה)!

מעבר להיותו מוזיקאי ענק, פרדי מרקורי היה גם מעצב גרפי לא רע בכלל 😉. למעשה, היה לו תואר בעיצוב גרפי ואת הלוגו המפורסם של הלהקה הוא עיצב לגמרי בעצמו.

אין שום דבר מקרי בלוגו הזה והוא רחוק מלהיות “רק בתמונה”. הלוגו הזה (בעיניי לפחות), הוא הצגת תכלית של ממש שמספרת סיפור, מצהירה כוונות ומקבעת את המיתוג של הלהקה בדיוק איפה שחבריה ביקשו להיות – בדיוק כמו שלוגו אמור להיות.

קווי המתאר

פרט לאות Q שמסמלת כמובן את שם הלהקה, ניתן בנקל לראות כי קווי המתאר של הלוגו מזכירים מאוד את סמל הממלכה הבריטי, ולא בכדי.

לוגו הממלכה הבריטית

הבחירה הזו מעניקה ללוגו תחושה מלכותית ויוקרתית, אך מעבר לכך רצו חברי הלהקה להצהיר על הכוונות הפטריוטיות שלהם ועל אהבתם למדינה שהפכה עבורם לבית.

גלגל המזלות

אם קווי המתאר של הלוגו מעידים הזהות החיצונית של הלהקה, הרי שהאלמנטים שמרכיבים את הלוגו חושפים את הזהות הפנימית של כל אחד מארבעת החברים.

כל אחד מהאלמנטים מסמל את המזל האסטרולוגי של אחד מהחברים: שני אריות עבור דיקון וטיילור, סרטן עבור מיי ושתי בתולות לפרדי עצמו (כל אחת מהן מוגנת מתחת לאריה).

גם הבחירה בעוף החול המגן מעל אינה מקרית, שכן בנצרות (וגם ביהדות) עוף החול הוא סמל לתחייה ולחיי נצח. אגב, לאחר מותו של מרקורי שימש עוף החול כסמל של הקרן למלחמה באיידס.

הגופן

הגופן בסגנון הרומי שבו נכתב שם הלהקה המופיע בתחתית הלוגו, עוצב ע”י ריצ’רד גריי (שהיה הצלם והמעצב של הלהקה שנים רבות). הבחירה בסגנון הרומי משלימה את החזון והמראה המלכותי ומוסיפה ללוגו (וללהקה) תחושה ומיתוג של אימפריה בלתי מנוצחת.

הצבעים

הלוגו המקורי שאייר כאמור פרדי, היה שחור-לבן וכך הוא גם הודפס לראשונה על עטיפת אלבום הבכורה שלהם “Queen” (1973). הלוגו בגרסתו הצבעונית הגיע רק מאוחר יותר…

גם לבחירת הצבעים, יש כמובן משמעות: האדום והצהוב הם הצבעים העיקריים של לוגו הממלכה הבריטית,  והלבן מסמל מצד אחד ענווה וטוהר המידות ומצד שני מרמז על השלט הלבן הנושא את הצופן המלכותי המשמש באירועים טקסיים שבהם משתתפת המלכה.

מרשים ומעורר השראה, לא?

דילוג לתוכן