כל הכתבות,  כלי עבודה שימושיים,  מחקרים: מה מניע את הלקוחות שלנו?,  שיווק באמצעות תוכן

11 כללים לבחירת כותרת מוצלחת!

בחירת כותרת למאמר, לכתבה או לפוסט בבלוג היא אחת מהמשימות החשובות והמאתגרות שיש, עד כדי כך שיש לי הרצאה שלמה שעוסקת רק בנושא של בחירת כותרות… אבל בגלל שזה כל כך חשוב ולאור הבקשות הרבות שקיבלתי, החלטתי לתמצת עבורכם כמה מהכללים החשובים ביותר:

בואו נצלול פנימה...

הכותרת היא הדבר הראשון שאיתו נפגשים הקוראים שלכם ולמעשה היא זו שיוצרת אצלם את הרושם הראשוני, בטח בעידן האינסטנט שבו כמות הגירויים היא בלתי נתפסת והכותרת היא זו שתקבע אם הקוראים יתעכבו על זה או ימשיכו הלאה.

לפי מחקר שערך אתר Copblogger: כ-80% מהקהל שלכם יקראו את הכותרת, אבל רק כ-20% מהם ימשיכו לקרוא את המאמר!

במילים אחרות, כללי המשחק משתנים: אם ב-2018 הדגש היה על כך שהמאמר שלכם יהיה בעל ערך אמיתי, יתאים למילות המפתח הנכונות ויוביל את הקורא לפעולה, הרי שב-2019 כל זה לא יספיק אם לא תהיה לכם כותרת טובה. כותרת שגם תמשוך את הקוראים במדיות החברתיות וגם תייצר תנועה אורגנית ממנועי החיפוש, ותאמינו או לא – כותרת שמשלבת בין השניים היא ממש לא דבר ברור מאליו.

1. ודאו שהכותרת מעבירה את המסר

רגע לפני הכללים “הטכניים”, אני רוצה להדגיש את הדבר החשוב ביותר בעיניי בבחירת כותרת – העברת מסר!

מטרת הכותרת הבסיסית ביותר היא למשוך את תשומת הלב של הגולשים ולגרום להם להקליק עליה, אבל (ויש אבל)… בטח גם אתם שמעתם ו/או נתקלתם בכותרות מפתות במיוחד בסגנון “לא תאמינו מה קרה”, שלא בהכרח סיפקו את המידע כשהקלקתן עליהן.

אז נכון, זה אולי מגדיל את מספר ההקלקות, אבל הגולשים לא טיפשים ואם הכותרת לא תשקף את התוכן, הם יצאו מהר מאוד מהכתבה מה שעלול לפגוע בדירוג שלה בגוגל.

לכן, הכלל הראשון והחשוב ביותר הוא לוודא שהכותרת שלכם מעבירה את המסר של המאמר בצורה ברורה, תכליתית ומדויקת ככל האפשר.

2. הדגישו את התועלת

גדולים וחכמים ממני כבר אמרו שאמפתיה היא המיומנות השיווקית הגדולה ביותר וכהמשך ישיר – היכולת לבחון את הכותרת מנקודת מבטם של הקוראים היא המפתח להצלחה.

בסופו של יום, כולנו בוחרים על מה “לבזבז” את הזמן שלנו ביחס ישיר לתועלת שנקבל מכך ולכן, בבחירת הכותרת הדגישו ככל האפשר את התועלת שיקבל הקורא.

הנה כמה דוגמאות לתועלות שאתם יכולים לכלול בכותרת:

  • טיפים
  • סיבות
  • שיעורים
  • טריקים
  • רעיונות
  • דרכים
  • עקרונות
  • עובדות
  • סודות
  • אסטרטגיות

3. השתמשו במילים פשוטות

כדי להוכיח יצירתיות אתם לא חייבים להשתמש במילים “גבוהות” בכותרת שלכם. זיכרו! הכותרת אמורה למשוך את הקהל באמצעות המדיה החברתית ומנועי החיפוש.

אוצר מילים רחב הוא כמובן מבורך, אבל זה לא אומר שאתם צריכים להתחיל לאבד בגללו קוראים פוטנציאליים.

רוב האנשים משתמשים במילים פשוטות במנועי החיפוש – רובם אפילו לא יודעים את המשמעות של מילים “מפוארות” רבות, כך ששימוש במילים פחות מוכרות או פחות שגורות בכותרת עלולה להיות טעות ענקית, למרות שהמשמעות נכונה.

4. שלבו ספרות ונתונים ספציפיים

שילוב של ספרות ונתונים ספציפיים בכותרת, הוא דרך יעילה להפוך אותה למפתה יותר עבור הקוראים.

יש לא מעט מחקרים שהוכיחו כי כותרות עם מספרים נוטים לייצר 73% יותר המרות, מעורבויות ושיתופים במדיות החברתיות. הסיבה לכך נעוצה ככל הנראה בעובדה שהמוח האנושי נמשך למספרים, מכיוון שהם מאפשרים לו לארגן את המידע באופן פשוט וברור.

כשמדובר בשילוב מספרים בכותרות נמצאו עוד כמה עובדות מעניינות:

  1. העין נמשכת יותר לספרות מאשר למספר כטקסט (“8” עדיף על “שמונה”)
  2. המוח נמשך יותר למספרים “מוזרים” מאשר למספרים עגולים (המספר 7 אגב, הוא המספר המועדף).
  3. המוח האנושי מתקשה בד”כ לעבד יותר מתשעה פרטים בכל פעם, בעיקר כשמדובר בהוראות (למשל במדריך “שלב אחר שלב”).

אז כשאתם כותבים כותרת – נסו לתחום את המידע לנתון ספציפי, העדיפו לכלול במאמר מספר קטן של נתונים וציינו זאת בכותרת באמצעות ספרה (כן, אני יודעת שבעברית תקינה עדיף לכתוב מספר כטקסט).

5. בחרו כותרת ייחודית

כולם כבר יודעים שחשוב לשלב ביטויי מפתח בכותרת, אבל לא כולם מכירים את המונח “כותרת ייחודית” ואת החשיבות של כותרת כזו.

כותרת ייחודית היא כותרת שכוללת ביטויי מפתח, אבל כשמה – ייחודית, כלומר: שהיא לא נכתבה כבר. כותרת יכולה לגרום לכם לנסוק בתוצאות החיפוש של גוגל. אבל איך עושים את זה בעולם שבו אין כמעט נושא שלא נטחן עד דק?

הנה טיפ קטן ממני:

אחרי שחשבתם על כותרת ושילבתם בה את ביטוי המפתח העיקרי, פתחו דף חדש של גוגל וכתבו בשורת החיפוש את הכותרת שלכם עם מרכאות כפולות (XXX).

המרכאות הכפולות הן למעשה הדרך לבקש מגוגל לחפש מושג ספציפי, כך שבתוצאות תוכלו לראות בדיוק אם וכמה מאמרים פורסמו עם אותה כותרת בדיוק. התוצאה האידיאלית כמובן היא “לא נמצאו תוצאות”…

(הכותרת שבחרתי למאמר הזה למשל היא כותרת ייחודית)

6. תהיו ספציפיים ככל האפשר

בדומה לשיווק שתועלתו גדלה ככל שהוא ממוקד יותר, כך גם לכותרת ממוקדת יש סיכויי המרה גדולים יותר.

המטרה של התוכן שלכם, בדיוק כמו המוצר/השירות שאתם מספקים, היא לתת מענה לשאלות או לבעיות של הציבור ולכן, אם אתם יכולים לספק לקוראים כותרת עם תשובה ספציפית במיוחד לשאלה שלהם – תוכלו להפוך אותם לקוראים נאמנים ובהמשך גם ללקוחות.

כדי להפוך כותרת לספציפית מאוד, הוסיפו לה ביטויים מוגדרים וספציפיים ככל האפשר.

הנה כמה דוגמאות לכותרות ספציפיות עם ביטוי המפתח "כתיבת תוכן":

  • “3 צעדים פשוטים לכתיבת תוכן למתחילים“.
  • “איך לכתוב תוכן ב-5 צעדים פשוטים?”
  • “7 טיפים לכתיבת תוכן מוצלחת ב-30 דקות“.

אתם שמים לב כמה הכותרות האלו ספציפיות? הביטויים המודגשים הם אלו שהופכים את הכותרת כולה ל”סופר ספציפית”. אמנם, קשה מאוד להשיג גם ייחודיות וגם ספציפיות בכותרת אחת, אבל תוכלו לשחק עם זה, ללכת בכל פעם על כלל אחר ולראות מה עובד לכם טוב יותר.

7. צרו תחושת "דחיפות"

כבר כתבתי בעבר על ההשפעה הפסיכולוגית של יצירת תחושת דחיפות, וזה נכון גם לגבי בחירת הכותרת, כמו שהסביר מייקל הייטס ב”גלגל הדחיפות” שלו:

לקוראים יש נטייה לדחות את הקריאה של המאמר (גם אם סימנו או שמרו אותו), אלא אם יצרתם אצלם תחושה של דחיפות שתגרום להם לקרוא עכשיו ולא לדחות לאח”כ. הסיבה לכך היא שמבחינה פסיכולוגית הדחף לרכוש משהו מבוסס על הרגש, אבל ביצוע הפעולה מבוסס על ההיגיון.

את הקשר ההדוק בין יצירת תחושה של “חסר” להנעה לפעולה שמבוססת על דחיפות אפשר לראות בכל אתרי המסחר הגדולים ואתם יכולים לראות את ההמחשה של זה במודל של WiderFunnel.

כותרות שמבוססות על דחיפות תמיד ימשכו יותר תשומת לב, במיוחד אם אתם מתאימים את המסר לשלב ההחלטה שבו נמצאים הלקוחות הפוטנציאליים שלכם, שכן אז הם לא ירצו להחמיץ את המידע שנמצא מעבר לקליק על הכותרת.

8. שלבו בכותרת רגשות

כאמור, אנחנו מונעים מרגש ולכן שילוב של תיאורי רגשות בכותרת יכולים להגדיל את האטרקטיביות שלה.

הנה כמה תיאורי רגש שתוכלו להשתמש בהם:

  • כיף
  • מכאיב
  • חופשי
  • מוזר
  • מדהים
  • ללא מאמץ
  • מוחלט
  • חיוני

בספרו “שיווק אמפתי: כיצד לספק את 6 הדרישות הרגשיות של הלקוחות שלך” כותב מרק אינגוור כי רק באמצעות הבנת הסיבה שבגללה הלקוחות קונים, אתם יכולים להגדיל את העסק שלכם ולרכוש לקוחות נאמנים.

הוא מדגיש כי היות שלקוחות הם בני אדם, השיווק הטוב ביותר הוא יצירת מערכת יחסים מבוססת רגש, ולכן ככל שהכותרת שלכם תפנה יותר לרגש של הקורא – כך תצליחו לגעת בו יותר ולגרום לו לקרוא את הטקסט ולהישאר נאמן לכם.

9. השתמשו בנקודותיים ובסימן קריאה

מחקר שערך מכון Content Marketing מצא ששימוש בנקודותיים ו/או בסימן קריאה בכותרת, מגדיל את שיעור ההקלקות ב-9%.

10. פנו ישירות לקורא

בספרו “The Ultimate Sales Letter” התייחס דן קנדי ל”טכניקת הסימון” (“flagging technique”), שכוללת התייחסות ישירה לקורא בביטויים כמו “אתה!”, “לך” וכדומה.

קנדי מצא שכותרות שכוללות פנייה ישירה לוכדות את תשומת הלב של הקוראים ומגדילות את רמת המעורבות במאות אחוזים. כך למשל: “טיפים שיעזרו לך לשפר את המכירות”…

11. השתמשו בתבניות

המוח שלנו מזהה ומתייג דברים באמצעות תבניות (נוסחאות). זה נכון לגבי כל דבר ובטח שלגבי כותרות.

יש המון מחקרים שבחנו במשך שנים רבות את הנוסחאות המוצלחות ביותר לכותרות, כשהרעיון הוא שהכותרות הטובות ביותר הן אולי שונות, אך מבוססות על אותו טמפלט שכבר הוכח כמוצלח:

המלצה: מחולל כותרות חינמי

כלי פשוט ויעיל שייתן לכם המון תבניות לכותרות מוצלחות.

עם כל לחיצה על הכפתור “Click to Generate Title Idea” תופיע למעלה תבנית אחרת שיכולה לשמש ככותרת, וכל מה שאתם צריכים לעשות הוא להחליף את המילים המשתנות (מופיעות בסוגריים) בהתאם לקהל שלכם ו/או למילות המפתח (SEO) הרלוונטיות אליכם.  

**התבניות אמנם באנגלית, אבל הן בסיסיות ממש כך שאתם יכולים לתרגם אותן בקלות.

הנה למשל כמה תבניות לכותרות ש-Inbound Now נתן לי:

  • [The Secret of Successful [Keyword = סוד ההצלחה של [ביטוי המפתח שלכם].
  • Attention: [Target Audience]) Don’t [Blank] Until You Read This) = (שימו לב: [קהל היעד הממוקד]) אל [הפעולה שאותה אתם רוצים שהם יעשו] עד שתקראו את זה.
  • Beware of [Common Customer Problem] and How to Spot Them = היזהרו [הבעיה של הלקוחות] וכך תזהו אותם.
  • Make [Keyword] Work for You = תנו [ביטוי מפתח] לעבוד בשבילכם.

הבנתם את הרעיון נכון?

אם אתם צריכים עזרה נוספת, לחצו על כפתור  “Need more Inspiration”. כשתקלידו את מילת המפתח שלכם לתוך תיבת החיפוש של Google (שמופיעה באותו מסך מיד אחרי שתלחצו על הכפתור) – תוצג לכם רשימה של מאמרים קיימים שכבר פורסמו ב-Ezinearticles.

*** הפונקציה האחרונה לא תמיד עובדת, אז אם מופיעה לכם מעין הודעת שגיאה – כנסו ישירות ל-Ezinearticles, הקלידו בשורת החיפוש את מילות המפתח שלכם ותקבלו המון מאמרים עם כותרות שכבר הוכיחו את עצמן.

החיסרון: הכלי הזה אמנם נותן המון תבניות לכותרות ידידותיות ומותאמות ל-SEO, אך הוא מציג רק תבנית אחת בכל פעם. כדי לקבל 10 כותרות, עליכם ללחוץ 10 פעמים על “Click to Generate Title Idea”.

כרגיל, מקווה שהמאמר הזה תרם לכם לפחות קצת…

4 Comments

  • כרמית

    מאמר מצויין ! נתן לי המון הבנה וערך לאתר שלי תודה רבה מחכה לעוד!

    • יערית טרבלסי

      איזה כיף לשמוע 😁. תודה. מוזמנת להירשם לניוזלטר ולקבל עוד תכנים

  • ארז

    אהבתי מאוד את המאמר שכתבת. דוגמאות ברורות והקישורים למאמרים המעניינים רק מוסיפים.

    לא ברור השימוש מחולל הכותרות, בעיקר לקהל מקומי בעברית
    ארז

    • Ya-Write

      תודה רבה ☺️ כיף לשמוע… והעלית נקודה טובה לגבי מחולל הכותרות. אוסיף הסבר בסוגריים 🙏🏼

דילוג לתוכן